bluem vs. standardul de aur: un studiu unic cu rezultate promițătoare

Wijhe, Țările de Jos, 16 iunie 2021 – Un studiu științific cu rezultate inovatoare a fost publicat în revista foarte recunoscută Clinical Oral Investigations. Trecerea masivă de la „standardul de aur” – clorhexidină – la o alternativă prietenoasă corpului – terapia locala cu oxigen – pare acum mai aproape ca niciodată. Acest lucru este în concordanță cu tendința către o stomatologie mai durabilă și cu vești bune pentru medicul dentist inovator și conștient.

O metodologie unică, dar complexă pentru a simula corpul uman

Cercetătorii întreabă adesea ce date sunt disponibile pentru a arăta și a dovedi că tehnologia oxigenului are același impact ca CHX. Prin urmare, la Universitatea Guarulhos a fost realizat un studiu cu o metodologie complexă. Prof. Bruno Bueno-Silva și Magda Feres, care se ocupă de laboratorul de la facultatea din São Paulo, au folosit un model in vitro unic. Modelul, care a fost dezvoltat împreună cu cercetătorii de la Institutul Forsyth, Universitatea Harvard, seamănă foarte mult cu caracteristicile corpului uman într-o configurație in vitro, cel mai asemănătoare cu cavitatea bucală a microbiomului uman. Cercetătorii au reușit să creeze un biofilm de 31 de specii, o colecție de bacterii prezente la oameni care se confruntă cu boli orale, cum ar fi parodontita și periimplantita. În studii comparabile, doar trei până la zece specii diferite de bacterii sunt folosite pentru a simula microbiota orală umană. Cavitatea bucală are cel puțin 700 de bacterii diferite și este cea mai contaminată parte a corpului uman.

Oxigenoterapia topică Bluem mai bună decât clorhexidina

Studiul și-a propus să investigheze activitatea metabolică a complexului hidro-carbon-oxo-borat (HCOBc) pe un biofilm subgingival cu mai multe specii. Studiul realizat de profesorul Jamil Shibli și colegii sai arată că gelul oral blue®m are un efect comparabil împotriva agenților patogeni parodontali, dar un efect mai bun decât clorhexidina asupra agenților patogeni. Acestea sunt cele mai patogene bacterii (Porphyromonas gingivalis, Tannerella forsythia, Treponema denticola). Pe lângă faptul că are un impact antibacterian, bluem modulează și crește bacteriile bune necesare pentru un echilibru sănătos în gură.

„În comparație cu clorhexidina, Bluem nu are numai proprietăți antimicrobiene, ci și un efect de vindecare a rănilor. Acesta este un bonus absolut ca sa luati în considerare folosirea bluem”, potrivit cercetătorului prof. Shibli. „ Mai ales când vă imaginați efectele secundare negative ale clorhexidinei, cum ar fi colorarea dinților și pierderea gustului. Următorul pas va fi testarea în gură (in vivo) a tratamentului bolilor parodontale și periimplantare.”

Despre revista „Clinical Oral Investigations”

Revista Clinical Oral Investigations este un forum internațional multidisciplinar pentru publicarea cercetărilor din toate domeniile medicinei dentare/orale.. Jurnalul publică articole științifice originale și recenzii care oferă rezultate actualizate ale studiilor de bază și clinice în medicina dentara și maxilo-facială. Scopul este de a clarifica relevanța noilor rezultate pentru practica modernă, pentru un cititor internațional. Acoperirea include chirurgie maxilo-facială și orală, protetică și stomatologie restauratoare, stomatologie operativă, endodonție, parodontologie, ortodonție, știința materialelor dentare, studii clinice, epidemiologie, pedodonție, implant oral, stomatologie preventivă, patologie orală, științe de bază orale și multe altele.

Despre blue®m

blue®m este o companie olandeză care ajută oamenii într-un mod diferit și inovator să mențină și să îmbunătățească sănătatea orală. Bazat pe filozofia că gura este începutul tractului digestiv și, prin urmare, esențială pentru sănătatea orală totală. Oxigenul joacă un rol cheie în aproape toate etapele procesului de vindecare a rănilor. Cu aceste cunoștințe și știință, Dr. Peter Blijdorp și echipa sa au dezvoltat o formulă unică. Această formulă a ajutat nenumărați oameni să depășească problemele dentare și gingivale. Secretul este eliberarea treptată a oxigenului în gură.

blue®m este recomandat de cei mai buni stomatologi si igienisti din peste 60 de tari.

CITESTE MAI MULT