Boala parodontala

Boala parodontala sau boala “dintilor sanatosi” cum este numita popular, este o afectiune cronica de natura infectioasa, cauzata de flora microbiana din cavitatea bucala. Boala parodontala este o inflamatie a gingiilor care afecteaza atat gingia cat si osul maxilar ce sustine dintii. Placa dentara provoaca o inflamatie a marginilor gingiilor. Aceasta se numește gingivita. Aceasta inflamatie se poate extinde in jos in osul maxilar. In cele din urma acest lucru duce la parodontita (pierderea osului) și într-o etapă ulterioară s-ar putea pierde dintii sau implanturile.

Boala parodontala Bluem

Cauzele bolii parodontale

Inflamatiile gingivale sunt cauzate de bacteriile din placa gingivala. Initial placa dentara este un strat moale lipicios si aproape invizibil de proteine salivare și o masă de bacterii. Placa dentara se poate transforma in placa solida care se ataseaza pe dinti. Un nou strat de placa dentară se va forma apoi pe partea de sus a acestui depozit . Inflamația poate patrunde adânc la osul maxilar din jurul dinților. Aceasta inflamatie determina o punga între gingii și dinții. Placa dentară va face ca inflamația să se răspândească mai adânc, ceea ce rupe fibrele dentare si va determina retractia osului maxilar.

Simptomele parodontitei

Parodontita poate trece neobservata pentru mult timp. Simptomele care pot indica parodontită sunt: gingii moi, roșii și umflate, sângerarea gingiilor în timpul mesei sau în timpul periajului dinților și gingiilor. Un gust neplacu sau respirația urât mirositoare poate fi, de asemenea un semn de parodontită. Într-o stare avansata apare mobilitatea dintilor sau a implanturilor dentare dar si  apariția pungilor (spațiilor) între gingie și dinții.

Consecinţele parodontitei

In cazul în care gingiile se indeparteaza de dinti poate aparea o senzație neplăcută și un aspect inestetic. Rădăcinile dintilor vor fi expuse parțial. Acest lucru face ca dintii sa devina sensibili in timpul spalatului pe dinti sau in cazul consumului de băuturi sau alimente calde, reci sau dulci.  Osul maxilarul pierdut nu se va reface. Acesta este si motivul pentru care dinți si implanturile se mobiilizeaza si se pierd.

Boala parodontala Bluem

Preventia

Atunci când gingiile sangereaza, acest lucru  insemna o inflamatie cauzata de placa dentară. Pentru a preveni avansarea gingivitei spre parodontita acuta sau cronica  se recomanda un periaj atent de doua ori pe zi cu pasta de dinti BlueM, si apoi clătirea cu apă de gură BlueM. Oxigenul activ din produsele BlueM accelerează vindecarea inflamatiilor gingivale .

Avantaje pastei de dinti BlueM :

 • Conține o concentrație mare de oxigen natural
 • Elimina bacteriile patogene
 • Nu conține ingrediente abrazive pentru curățat
 • Pătrunde adânc în țesuturi fiind mai lichida

Utilizați pasta de dinti BlueM  in combinatie cu apa de gura BlueM pentru a asigura cea mai bună îngrijire pentru un zâmbet sanatos!

Avantaje BlueM apa de gura:

 • Patrunde in locuri unde periuta de dinti nu ajunge
 • Este fără alcool – nu usuca gura
 • Previne retractia gingivala
 • Are un  pH-neutru
INTRA IN MAGAZIN
Boala parodontala Bluem
Boala parodontala Bluem

Tratament

Gingivita se poate vindeca cu o ingrijire adecvata si astfel poate fi prevenita pierderea dintilor si implanturilor dentare, ca urmare a aparitiei parodontopatiei. Medicul dentist parodontolog va elimina placa dentară din pungile gingivale, apoi va efectua o curățare profesională a acestora. In cazul în care pungile sunt mai adanci de 4 mm Dr. Blijdorp recomanda aplicarea gelului oral BlueM gel  in pungile parodontale,  dupa periaj si apoi clatirea cu apa de gura. În acest fel, oxigenul poate actiona optim în gură. Prin folosirea în mod regulat a gelului oral BlueM gel în combinație cu o igiena riguroasa pungile parodontale se vor reduce si inflamatia  va dispărea.

„Utilizarea gelului oral BlueM  poate preveni nevoia de tratament chirurgical cum ar fi operatia cu lambou”: Dr. Peter Blijdorp.

Gel oral BlueM  este dezvoltat special pentru tratarea parodontitei:

 • Normalizeaza si controleaza bacteriile daunatoare
 • Reduce si previne inflamatia
 • Accelerează procesul de vindecare a plăgilor
 • Studiile arata o rata de supraviețuire mai lunga a implanturilor  dentare la subiectii care au pierdut dintii din cauza parodontitei.