Cum pot sa am grija de implanturile dentare?

Îngrijirea restaurarilor cu implanturi dentare se face la fel ca îngrijirea dinților naturali: periaj, folosirea apei de gura si a atei dentare, periaj si detartraj odata la 3 luni, si vizite regulate la medicul dentist.  Medicul va poate recomanda mijloace suplimentare de ingrijire zilnica.

Produse Bluem

bluem® a dezvoltat o pastă de dinți fără fluor, special  pentru ce ce au implanturi dentare. Cercetările au arată că componentele fluorurate și abrazive nu sunt potrivite pentru întreținerea zilnică a implanturilor. Implantologii recomandă folosirea gelului oral oral bluem® imediat după intervenția chirurgicală orală precum și folosirea zilnica a apei de gură și pastei de dinți fără fluor bluem® este ideala întreținerea zilnică a implanturilor și pentru mentinerea unor dinți sănătoși. Produsele de îngrijire orală cu oxigen activ ajută la recuperarea rapida după interventie și contribuie la menținerea pe termen lung a implanturilor dentare.

INTRA IN MAGAZIN

Avantajele utilizării bluem® înainte insertia implanturilor

  • Îmbunătățește igiena generala a cavitatii orale
  • Reduce riscul de infecție în timpul intervenției chirurgicale
  • Reduce riscul complicațiilor după intervenție chirurgicală

Avantajele utilizării bluem® post operator

  • Accelerează procesul de vindecare (gel oral/lichid de oxigen)
  • Normalizează și controlează bacteriile din jurul implanturilor 
  • Utilizați pastă de dinți fără fluor, non-abraziva pentru a evita coroziunea titanului

Implanturi dentare

In stomatologie mereau au fost cautate solutii pentru a inlocui dintii naturali pierduti. Obiectivul este recuperarea aspectului estetic si restaurarea functionala. Restaurarea prin implant dentar este cea mai buna solutie. Implanturile sunt, de obicei, fabricate din titan. Există implanturi realizate din alte materiale. Operatia se efectueaza sub anestezie si este mult mai putin traumatizanta decat o extractie dentara.

Riscuri de esec (peri-implantite)

Riscurile de esec sunt mici dar anumiti factori, cum ar fi o igiena deficitara poate determina riscul de peri-implantita ce poate determina chiar si pierderea implantului dentar. Ingrijirea implanturilor este esențială pentru reducerea riscului de aparitie a problemelor dentare. Deoarece gingia din jurul implanturilor este mai sensibilă la bacteriile dăunătoare, inflamația  (peri-implantitis, mucozita orală) se va dezvolta la 40% dintre pacienți. O bună igienă orală înainte, în timpul și după etapa chirurgicala este foarte importantă pentru a reduce riscul de a probleme dentare care pot determina pierderea implanturilor.

Sfaturi de la Dr. Peter Blijdorp

„Aveți grijă de implanturile dumneavoastră” După intervenția chirurgicală, Dr. Blijdorp recomandă clătirea cu apă de gură și aplicarea gelului oral în jurul implantului. Aproximativ 48 de ore după operație, veți putea să vă spălați cu pasta de dinți folosind o periuță de dinți moale. Îngrijirea dinților restaurată cu implanturi dentare este la fel ca îngrijirea dinților naturali. De asemenea, pot fi recomandate metode suplimentare pentru a vă ajuta să vă mențineți o igiena perfecta acasă. Ca și în cazul dinților naturali, tu și medicul dentist trebuie să lucrați ca o echipă pentru a asigura longevitatea implantului dentar.

INTRA IN MAGAZIN