Formula BlueM – 0 formulă unică, care ne face diferiți 

Formula unica BlueM cu oxigen activ este foarte importanta în procesul de vindecare a rănilor. Pentru a obține o mai bună înțelegere a eficienței formulei  produselor BlueM, este important să înțelegem cercetarea științifică care arata rolul de oxigen în procesul de  vindecăre a rănilor.

Rolul de oxigenulu activ

 1. Oxigenul crește metabolismul celular și producția de energie.

  Oxigenul este necesar pentru desfasurarea procesele intracelulare, cum ar fi biosinteză, mișcare și de transport. Celulele au nevoie de oxigen si energie pentru a fi functionale, precum și pentru supraviețuirea celulară.

 2. Oxigenul crește rata proliferării celulare și re-epiteliarizarea.

  Celulele epiteliale migreaza , închid rana și formează o barieră între rana și mediu extern  – acesta este fundamentul pentru formarea pielii unui nou strat de piele 

 3. Oxigenul crește sinteza de colagen si rezistenta mecanica.

  Prezenta oxigenului este esențială pentru productia si organizarea corespunzatoare a colagenului.  Aceasta este componenta principala a pielii, reprezinta 70-80% (greutate uscată – fără apă) și acționează ca „schela structurală” a pielii. Colagenul este organizat  în fibre (cum ar fi firele de frânghie), care se întrepătrund și se pot întinde în mai multe direcții fără sa se rupa (fibrele de colagen sunt țesuturi similare cu tesatura).

 4. Oxigenul determina cresterea activități anti-bacteriene

  Prezenta oxigenului este esențială pentru respiratie. Aceasta determina producerea de specii reactive de oxigen (ROS) utilizate de fagocite, cum ar fi neutrofile și macrofage utilizate în activitatea bactericidă. Aceasta implică, de asemenea, îndepărtarea resturilor celulare necrotice.

 5. Oxigenul crește angiogeneza și promovează revascularizarea

  Crearea de noi vase de sange (angiogeneza) este esențială pentru creșterea și supraviețuirea țesutului reparator. Nivelurile oxigenului afectează în mod direct rata de crestere și calitatea noilor vase de sange.

 6.  Stimuleaza semnalizarea interventiei factorilor de crestere 

  Pentru a creste concentratia de oxigen activ intr-o leziune locala, utilizarea simultana a unor concentratii reduse de sodium perborat si a enzyme glucose oxidase (GOX – care se gaseste in miere) mareste rata procesului de vindecare. Acestea precum si 0 solutie de concentratie redusa de hydrogen peroxide sunt incluse in formula unica a produselor BlueM. Studiile arata ca prezenta constanta a unei solutii de concentratie redusa de hydrogen peroxide este foarte eficienta in normalizarea si controlul bacteriilor danatoare.

  Utilizarea produselor  BlueM in cazul leziunilor acute permite intensificarea efectului ameliorativ al oxigenului activ asupra afectiunilor cronice. (periodontita sau peri-implantita. Prin stimularea procesului de vindecare a leziunii produsele BlueM imbunatatesc sanatatea generala a cavitatii orale  (scorul placii dentare, index sangerare).