Peri-implantita

Ce este peri-implantita?

Periimplantita este procesul inflamator distructiv ce afecteaza mucoasa si osul din jurul implanturilor dentare. Etapa premergatoare periimplantitei, ce trebuie sa atraga atentia pacientului, se numeste mucozita si este inflamatia localizata doar la nivelul gingiei din jurul coroanei dentare ce acopera implantul. Periimplantita este cea mai frecventa cauza a esecului tratamentului prin implanturi dentare. 

Produsele Bluem

Cauzele peri-implantitei?

Una dintre cele mai importante cauze ale peri-implantitei o constituie igiena orală defectuoasă. După procedura de inserare a implantului dentar, igiena orală trebuie efectuată cu multă atenție astfel încât riscul peri-implantitei să fie redus la minimum. Tot în acest sens, se recomandă igienizarea profesionala cel putin odata la 6 luni de zile.

Alți factori de risc aaparitiei peri-implantitei pot fi:

 • fumatul
 • schimbările survenite la nivelul ocluziei dentare, care suprasolicită implantul dentar;
 • boala parodontală preexistentă;
 • diabetul;
 • radioterapia, chimioterapia;
 • bruxismul nocturn;
INTRA IN MAGAZIN

Simptome

Inițial, periimplantita și faza sa incipientă, mucozita, sunt asimptomatice. Primele semne pot fi identificate în urma consultului stomatologic – spre exemplu, modificările de culoare la nivelul gingiei – sau ca urmare a apariției semnelor specifice, precum: sângerarile gingivale (la periaj, la atingere etc.), dezvoltarea pungilor periimplantare, supurația, resorbția vizibilă a osului, mobilitatea implantului dentar, retracția gingiei, dureri.

Fiindcă afecțiunea este asimptomatică într-o primă fază, identificarea ei se face adesea în stadiu avansat, când o parte considerabilă a osului din jurul implantului s-a pierdut. De aceea, igiena riguroasă, dar și controalele regulate sunt extrem de importante în scop preventiv si pentru descoperirea periimplantitei in stadiu incipient.

Consecintele peri implantitei

Peri-implantita are ca rezultat final pierderea implantului respectiv datorita scaderii suportului osos de sustinere din jurul implantului, pana la momentul in care implantul respectiv nu mai are stabilitate din punct de vedere mecanic si se mobilizeaza .

Cum se poate preveni peri-implantita?

Gelul oral bluem®  este dezvoltat pentru a ajuta la prevenirea peri-implantitei.

Beneficiile gelului oral bluem®:

Normalizeaza și controleaza bacteriile dăunătoare din pungile peri-implantare
Accelereaza procesul de vindecare a plagilor rezultate după insertia implanturilor
Accelereaza vindecarea gingiilor sângerande

Peri implantita
oral gel Bluem

Pentru a preveni sau a pentru trata peri-implantita, Dr. Peter Blijdorp recomanda folosirea de doua ori pe zi a  pastei de dinti BlueM urmata de clatirea cu apa de gura BlueM de doua ori pe zi. Ulterior se aplicața gelul oral BlueM gel oral odata sau de două ori pe zi, in jurul implantului si se lasa pe loc atat timp cat este posibil.  Utilizați seringi mici pentru a aplica gelul pe greu in zonele greu accesibile din gura. Va recoamndam sa faceti controale periodice la medicul dentist precum si o curatare profesionala de 3-4 ori pe an. Folositi regulat produsele Bluem!

Produsele Bluem

Intrebari frecvente

Cele mai bune rezultate se realizeaza daca se respecta rutina disciplinata zilnica, adica periaj dentar de dupa fiecare masa sau minim de doua ori pe zi, dimineata si seara.  Dr. Peter Blijdorp recomandă folosirea de e 2 până la 3 ori pe zi cu pastă de dinți bluem®.

Apa de gura Bluem si pasta de dinti Bluem trebuie folosite in acelasi mod in care folositi orice alte produse de igiena orala.

Da, mierea din produsele Bluem contine o cantitate mica de zaharuri. Zaharul se gaseste in dieta noastra zilnica, iar acestea si alti carbohidrati sunt transformati de bacteriile din cavitatea bucala in acizi care ataca smaltul dintilor. Oxigenul eliberat de produsele Bluem distruge aceste bacterii inainte ca acestea sa produca acizii daunatori smaltului  dintilor. In acest mod zaharurile nu au un efect negativ asupra dintilor.

Mierea prezenta in pasta de dinti si apa de gura Bluem ajuta la eliberarea treptata a oxigenului atunci cand vine in contact cu saliva  prin procesul numit numit glucoza oxidaza (GOX).

 • Ajuta la eliminarea celor mai comune tipuri de bacterii din cavitatea orala, responsabile printre altele de aparitia peri-implantitelor.
 • Reduce formarea placii bacteriene si ajuta in ameliorarea bolilor gingiei.

Nu, produsele Bluem nu contin fluor. Concentratia mare de fluor, prezenta in pasta de dinti normala poate coroda stratul de titan a implantului. Pasta de dinti si apa de gura Bluem nu contin fluor, astfel incat riscul de slabire a implantului este mai mic. In plus,  excesul de fluor poate provoca serioase probleme.

Fluoroza (fluor in exces) este responsabila de aparitia unor pete cretoase pe dinti, ce se pot transforma in carii. Studii recente au demonstrat ca fluorul in exces este daunator si pentru alte organe si chiar poate declansa diverse manifestari de comportament cum ar fI hiperactivitatea dar si alte tulburari. Cantitatea de fluor pe care o primeste organismul, prin produsele ce contin fluor adaugat, prin alimente si apa nu poate fi exact evaluata si din acest motiv exista din ce in ce mai multi stomatologi care au retineri in a recomanada utilizarea produselor ce contin fluor.[/

Pentru un rezultat optim, va recomandam sa va spalati pe dinti de doua trei ori pe zi cu pasta de dinti Bluem. In plus ca recomandam sa folositi apa de gura Bluem ori de cate ori este nevoie.

Da, produsele Bluem sunt produse ce ar trebui utilizate zilnic.

Combinatia unica de ingrediente din formula produselor Bluem are urmatoarele avantaje:

 • Protectie impecabila pentru dinti si implanturi;
 • Elimina bacteriile din profunzime;
 • Reduce vizibil a pungile parodontale;
 • Asigura o ingrijire optima a gingiei;
 • Induce o respiratie proaspata;
 • Accelereaza activitatea imunitara.

Produsele Bluem

INTRA IN MAGAZIN