Periajul dentar corect. Cum procedez? 

Pentru a vă menține dinții sanatosi și gingiile in perfecta stare este esențial să mențineți o bună igienă a cavitatii orale. În timpul zilei, cu siguranta se depune placa dentara chiar dacă nu mâncați nimic. Placa dentara este un strat moale, lipicios și aproape invizibil de proteine ​​și bacterii care se depun pe dinți. Acest lucru poate duce la formarea tartrului. Dacă nu faceți nimic în acest sens, se vor dezvolta tot mai multe straturi de tartru. Pentru a scăpa de placa depusa zilnic, este foarte important să vă spălați dinții zilnic, de preferință de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute. Pentru a îndepărta tartrul deja format, trebuie sa faceti vizite regulate la medicul dentist sau la igienistul dentar. Dar cum vă periați dinții?

Produsele Bluem

Cunoașteți modul corect de periaj dentar?

Mulți oameni nu știu cum să își perie dinții în mod corect. Există mai multe metode pentru a vă peria dinții. Mai jos veți găsi cele mai importante modalități de a vă spăla dinții. Cel mai important lucru este insa sa efectuati un periaj complet. 

Periajul dinților cu o periuta normala, manuala.

Una dintre cele mai bune metode pentru periajul dinților este următoarea:

  1. Asezati periuta dentara  într-un unghi de 45 de grade cu pe gingia dvs. și miscati-o în sus și în jos. Nu apăsați prea tare, fiti blând cu țesuturile moi.
  2. Periați suprafața exterioară a tuturor dinților în acest fel, de sus și de jos.
  3. Periați interiorul dinților în același mod. Pentru a ajunge in spatiile dificile, încercați să păstrați peria într-o poziție verticală și să vă deplasați de sus în jos.
  4. Apoi periați molarii.
  5. Nu uitați să vă periați limba. Acest lucru va ajuta la prevenirea respiratiei urat mirositoare. Asigurați-vă că nu pierdeți nici un loc și spălați-va timp de cel puțin două minute de două ori pe zi, de preferință de trei ori pe zi.

Periajul dinților cu o periuta electrica

  1. Puneți periita pe linia dintre gingie și dinți. Nu puneti prea multă presiune, pentru ca puteti rani tesuturile moi. 
  2. Periati fiecare dinte și molari timp de câteva secunde. Nu uita: o periuta electrica face lucrurile in locul tau.
  3. Înlocuiți capatul periutei cand se deterioreaza dar nu mai tarziu de doua luni. 
Beneficiile utilizarii unei paste de dinti cu fluor

Cum curat spațiile dintre dinți?

Atât periuțele de dinți electrice cât și cele manuale nu pot ajunge in spatiile dintre dinți. Pentru a preveni inflamația gingiilor si formarea placii dentare in aceste spatii vă sfătuim să folosiți instrumente suplimentare pentru curățarea zilnică interdentară.

Curățirea interdentală se poate face cu diferite instrumente:

  • Ata dentara
  • Dusuri bucale – Waterpik, Philips Sonicare, Oral B

Instrucțiuni suplimentare pot fi furnizate de igienistul dvs. dentar sau dentist.